O NAMA

Plivački klub „Novi Sad“ osnovan je 14. februara 2004. godine. U svojim prvim mesecima postojanja klub je brojao svega nekoliko plivača. Danas, Plivački klub “Novi Sad” broji preko 700 članova i 12 trenera. Tokom svoje kratke istorije klub je zabeležio neverovatne rezultate, osvojio mnoga državna i pokrajinska prvenstva i to sve nastavio da ponavlja iz godine u godinu te bio dom olimpijskim takmičarima Marici Stražmešter, Miroslavi Najdanovski i Čabi Silađiju. Kao jedan od plivačkih klubova koji broje najviše članova u Srbiji sa stalnim dolaskom novih članova, nastavljamo da osvajamo prvenstva koja smo do sada osvajali i počinjemo da osvajamo i neka nova. Naši plivači često su viđeni gosti na podijumima svih takmičenja na kojima se pojave. Organizatori smo tri velika međunarodna takmičenja: Poletarac, Evropa i Zmaj. Uz svakodnevne treninge i česte odlaske u inostranstvo na takmičenja i trenažne kampove trudimo se da budemo i društveno odgovoran klub pomažući one kojima je to neophodno.

Aleksa Bobar

Naš najuspešniji plivač: Aleksa Bobar – Osvajač dve srebrne medalje na XVIII Mediteranskim igrama u Taragoni 2018. godine. Osvajač bronzane medalje na EYOF-u u Tbilisiju 2015. godine. Nosilac titula najuspešnijeg plivača juniora u regionu iz 2017. godine i vlasnik 19 državnih rekorda.

Čaba Silađi

  • Učesnik Olimpijskih igara u Pekingu 2008, Londonu 2012 i Riju 2016.
  • Aktuelni državni rekorder na 50 i 100 m prsnim stilom.
  • Bronzani sa Evropskog prvenstva u  malim bazenima 2009. u Istanbul u trci na 50 m prsnim stilom.

Mila Medić

  • Aktuelna državna rekorderka u disciplini 50 m prsnim stilom za uzrast do 16 godina te 50 i 100 m prsnim stilom za uzrast do 14 godina i 12 godina.
  • Dve srebrne i jedna bronzana medalja sa Balkanijade 2015. godine.

Marica Stražmešter

  • Učesnica Olimpijskih igra u Sidneju 2000 i Pekingu 2008
  • Aktuelna državna rekorderka na 50 i 100 m leđnim stilom.

UPRAVA PK „NOVI SAD“

Predsednik PK "Novi Sad"

Nešto o predsedniku…

Članovi UO PK "Novi Sad"

Nešto o članu…

Članovi UO PK "Novi Sad"

Nešto o članu…